Blablabla

Inatt kunde jag inte somna. Alla nyfunna tankar snurrade för snabbt och oron gnagde litegrann. Men klev upp i tid för att boka biljetter till NEW MOON PREMIÄREN ♥ innan jag åkte till Arbetsförmedlingen. Och där fick jag, helt otroligt, träffa en vettig (!) människa. Inte någon som skäller ut en, klagar och klankar ner. Kan slå vad om att inte många av de där nötterna någonsin haft ett annat jobb där man får slita, eller kanske blivit uppsagda och fått snåla på a-kassa. Meeen hur som helst. Hon var duktig.

För övrigt,
- så stal några en 42" flatscreen från Expert-butiken häromdan. Klockan 12 på förmiddagen. Rätt lyckat må jag säga, polisen söker nu vittnen som sett "någon/några bära på en LG-kartong". HAHA.
och,
- Köpings ungdomsmottagning upptäckte en stöld av 2400 kondomförpackningar. Polisen misstänker att "förövarna kommer att sälja vidare stöldgodset". Ja, annars får de ligga i. HAHA igen. Sjukt dåligt, I know. Behöver nog sova.


ÅH. Jag kan inte vänta längre!


To be gone

Idag var första gången jag verkligen kände att Sälen är ett lyckat val i år igen. Varför? För att jag är så jäkla trött på Arboga just nu. Det är en stad som på något sätt tvingar dig att bli lite mindre människa. Så ja, nu har jag bestämt mig. Det ska bli skönt! Det ska bli kul! Det ska bli spännande!

Onsdag. Idag. Haha. Idag spenderade jag ungefär 5 timmar på ett av stans fik. Alla måste ju älska att fika? Först med kusinen och sen jenny-jenny. Trevligt. Blev någon coca-cola (jag veeeet, jag skulle sluta, jag är sämst) och massa prat. Båda två gav mig så otroligt mycket inspiration. Kanske därför jag nu sitter och kollar efter ännu mer saker jag vill plugga, skriver ner tankar för fullt och letar stipendier man kan söka!? Kanske är det här något för mig.

Bra saker:
FIKA
kusiner
planer
musik
..och att en vit månad var välbehövlig och nu avklarad!

Nonsens

Nu ska jag iväg och jobba. Sjukt opepp. Tänk om man bara kunde knäppa med fingrarna och ha det jobb man alltid önskat? Men jag känner mig en bit på vägen. Jag får bara försöka omvärdera mina tankar om att jag är gammal, något som jag känt sedan jag fyllde 17, och vända det till att jag faktiskt är rätt ung. Eller iaf i en bra ålder haha! Jag får intala mig att jag faktiskt har varit med om en del och kanske har lite mer livserfarenhet än jag tror. Vad har alla för drömmar? Tänk att det kan vara så olika..


Idag släpptes också Arctic Monkeys nya video till Cornerstone. En väldigt enkel men kul, och annorlunda haha, video. I Like. Fast det hade varit ännu bättre om Alex Turner hade klippt sig!

 

 

 


Music when the Light goes out


Jag tror stenhårt på din plan

Idag har jag fått riktigt mycket gjort. Tummen upp! Jag tog tag i det där pengakrånglet imorse på en gång, Klart och betart som Mammas Nya Kille skulle sagt. Sedan promenad och möte med en Syo, så till våren blir det förhoppningsvis att läsa en spännande kurs, känns inspirerande och väldigt kul! Hoppas bara jag pallar trycket med heltidsjobb, lite pluggande och skidåkning (och festande......). Men varför inte ge det ett försök? Man är ofta starkare än man tror. Sen fick jag ju höra att en till kär vän ska till fjällen igen och helt plötsligt känns den kommande våren lite ljusare!



Ipoden är tillbaka men istället så fuckar min jävla mobil ur (som vanligt). Inte nog med att laddaren inte funkar, nu går det varken att sms:a eller ringa. Skapligt irriterande. Jag hade ju tänkt köpa mig en ny dator men kanske borde hålla mig ifrån allt vad teknik heter.. haha.

Imorgon står det träning, läsning, flyttpackning och musik på schemat. Och till helgen blir det troligen fest. Låter helt okej för mig!


D.A.N.C.E

Ett tips till alla er som gillar att träna där ute och som inte testat på Step up - Gör det! Det är ett väldigt konditionskrävande pass med styrkeinslag. Man kanske lätt tror att det bara är att kliva upp och ner på en bräda men det är så mycket mer än så. Visst handlar det om att kliva upp och ner på en bräda, men i takt till musiken i olika stegkombinationer och i ökande tempo. Det där med koordinationen var ett stort problem för mig i början men nu flyter det på och det är så himla roligt! När stegen väl sitter och tempot bara ökar blir det som en dans.
Och vem gillar inte att dansa? :)


Nu sitter jag och kollar på Hells Kitchen. Älskar det! Påminner lite om när jag stod i skolköket bara det att då var han som skrek från Tyskland. "Power! TIMEBACK". En sak som är säker är iaf att jag aldrig skulle våga ställa mig i Gordon Ramsay´s kök..


One of those days..

Som jag trodde så blev det en rätt lång sovmorgon idag. Men nu har jag varit vaken ett par timmar och ska ge mig ut på promenad. Kul liv va? Sovmorgon och promenad. Ge mig äventyr! Sedan är den där jävla oron tillbaka, pengarpengarpengar.. Alltid något som ska krångla. Och så har jag tappat bort Ipoden. YES vilken underbar dag..

Clueless

Åh nej, nu har jag verkligen lyckats vända på dygnet igen. Inte bra, inte bra. Nu ska jag tvinga mig att sova och sen försöka tvinga mig upp i hyffsad tid imorgon. Lycka till, hehe.

För en tid som aldrig kommer igen

Sitter vid msn och känner lite uns av lycka. Simon&Allex kommer uppåt om bara två veckor. Som jag saknat dom! För er som inte vet är Simon en av mina allra bästa vänner från gymnasitiden och även om det går år utan att vi ses, eller hörs, så älskar jag honom. Han är det mest ärliga i mitt liv ♥


Nedräkningen till Sälen går rätt fort och det känns på något sätt overkligt den här gången. Vad ska jag ha med mig? Var ska jag bo? Kommer jag klara av jobbet? Vad händer efter säsongen? Mycket frågor men jag antar svaren kommer av sig själv. Jag borde ha lärt mig vid det här laget att inte oroa mig alltför mycket. Hittills har jag ju klarat mig rätt bra i slutändan ändå. 3e säsongen känns kanske lite mycket, står jag still?
    Ni som läser, vad har ni för er? Känner ni er stressade över livet?


Nu blir det promenad, sedan hem till Mami och hoppas på att brorsan är där. Då ska jag tvinga honom spela gamla Nintendo-spel med mig! Super Mario, galet roligt haha!


Född till tönt

2 minuter i 9 vaknade jag. 2 JÄVLA MINUTER I. Fy fan vad jag blir trött på mig själv. Hursomhelst är biljetterna fixade. Och jag kan vara lite lugnare. Fast jag vill gå på mer Kent. KentKentKent. Kärlek.


Lost in translation

Tänkte på en sak. Ett av de banden jag lyssnat på längst bytte tidigare ikväll sångare. Självklart är en sådan nyhet aldrig rolig men det som gör det hela ännu mer känsligt är att de är mina vänner. Alla kanske inte lika nära men att ändå få höra att det är på det här sättet och hur det gjordes känns..konstigt. Den nya killen är en talang givetvis och jag önskar fortfarande bandet all lycka. Men en fråga jag ställer mig är om det verkligen handlar om musiken längre? Och om det någonsin gjorde det?



..förresten ska jag upp absolut senast halv 9 imorgon bitti. Då släpps biljetterna till Kents vårturné.


Ett tidsfördriv att dö för

Kan inte sova så har lite tid över. (Så jag knåpar ihop lite av en musiklista)

Vad är klockan? 04.33
Vad lyssnar du på just nu? Ett Youtube-klipp där "Idol-Calle" gör en cover på Tom Pettys Free Fallin. Magisk.
Vad är vanligen det första du lyssnar på i din Ipod? Kings Of Leon - On Call
Om du ska lyssna på en hederlig gammal skiva, vilken blir det? Det jag brukar ha i cd-spelaren är faktiskt Annika Norlins band SÄKERT´s debutalbum
Vilket band har du mest skivor av? Kent, jag har alla skivor i dubbel uppsättning..
Favoritmusik? Det humöret känner för. (Mest Indie, Alternativt, Electropop, Rock)
Favoritband? Svenskt: Kent. Internationellt: Babyshambles
Bästa låten of all time? Fix You med Coldplay
Favoritlåt live? Pipedown med Babyshambles - och stark tvåa är Juicebox med The Strokes
Favoritskiva? Down in Albion
Och Favoritvinyl? Du & Jag, Döden (Kent) och Grace/Wastelands (Peter Doherty)
Favorit live-DVD? Har tyvärr inte sett så många men jag väljer mellan Arctic Monkeys - Live at Apollo eller Babyshambles - Oh what a lovely tour. Sebbe, något annat tips?
Bästa Konsertminne? Känslan innan,under och efter Kent på Peace&Love 08. (Annars alla mina Shambles-äventyr)
Önskekonsert? The Libertines! ♥

You alone a mess


Long before Rock&Roll

Jag klev upp för en halvtimme sen som följd av en natt med knarkeliknarkande av fina youtube-klipp. Helt klart värt det. Tänk om man fick leva i sina dagdrömmar. "Gonna free fall out into nothin', Gonna leave this world for a while"


Nu ska jag göra det bästa av ännu en arbetslös dag, det börjar dock bli rätt tröttsamt. Tur man snart arbetar mer än heltid och förhoppningsvis läser någon spännande kurs. Kanske finns det inte ens tid för dom ständiga utgångarna till fjällis utan att jag är hemma sparar pengar istället? HAHA, vem försöker jag lura?

Längtar tills jag får vara på festival igen. Längtar tills man får leva i tält en vecka med sköna människor och det första som händer på morgnarna är att Stina väcker en med att kasta en Arboga på mig. Längtar till att sitta under partytältet och blicka ut över campingen, vilka udda människor det finns. Vart gömmer alla sig när festivalandet är slut? Jag längtar till när det största problemet man har är om man verkligen ska orka gå till området för att kolla in det där bandet.. eller om man faktiskt ska stanna en stund till och dricka "bara en till öl". Jag längtar till de bästa spelningarna man pratar om i evigheter och jag saknar friheten. Jag älskar friheten.


Musik är en drog

"Guitars make me happy
drum beats make us all free
solid as a rock lover
is the music in me"


And I´m Free

En mycket trevlig kväll. Vänner och Idol. Ja, röstade på Calle ikväll igen.
 http://www.youtube.com/watch?v=h7ShSyGkg_0 Löjligt bra cover på en otroligt fin låt. Rysningar.

Ja, jag kommer sakna Arboga när säsongen nu närmar sig. Jag kommer sakna staden jag känner till, vännerna, mamma&bror, lägenheten och tillgängligheten. Men sedan är det ju alltid lite äventyr att åka iväg och jag har nog aldrig känt det mer än ikväll att det ska bli så himla roligt att träffa nya människor. Öppna, annorlunda och förhoppningsvis väldigt bra personer. För just ikväll var det mer tydligt än annars. Kanske sa jag något fel, kanske har avståndet växt lite till.

Nu, se på film. Sen, sova. Imorgon, sovmorgon.


Lesson Learned (?)

Nyduschad efter ett träningspass. Hittade någon dvd med ett träningspass jag tänkte jag skulle prova så sagt och gjort så har jag flåsat som ett djur här på golvet framför tv:n. Självklart är det ju rätt skönt att kunna träna hemma såhär men jag vet inte riktigt om jag gillar idén med att göra det framför någon inspelning där instruktörens röst till slut blir outhärdlig. Tänk er "kom igen nu! Bara 8 till!" när du redan är så arg på dig själv för att du inte orkade den innan. Inte konstigt man vill kasta ut tv:n. Tur då att jag har en gigantisk apparat av den inte-så-smala-modellen, jag skulle aldrig orka lyfta den över balkongräcket haha!


(jag när jag blir irriterad på rösten. Hehe.)



Nu ska jag iväg till Frida och Sebbe för idol-kväll. Kvällens tema är club. Kan bli spännande. Blablabla. Den egentliga anledningen till att jag skrev här var ju för att berätta om min rikedomsjakt. Den går framåt! Efter misslyckandet med första idén (trisslotten) så har jag nu 2 (!) väldigt lockande tankar på gång. Jag håller er uppdaterade.

FÖRRESTEN!
Glömde ju berätta om mitt tandläkarbesök igår.. Jag kan nog garantera att det här var sista gången jag besöker en tandläkare i Arboga för fy fan vad det gjorde ont. Nu jämför jag alltså med alla mina 5 mun-operationer och det var värst! Sån jävla smärta! Okej, kanske (en aning) överdrivet (eftersom hela min underkäke blev blå efter alla operationer) men jaa, tandläkaren gjorde illa mig och var så irriterande att jag var tvungen att kläcka ur mig det här. Till henne. Face-to-face. Kanske inte så snällt när jag tänker på det så här i efterhand. Ganska dumt faktiskt. Men frustrationen behövde det just precis då och jag tror inte hon säger upp sig nu. Eller hur?

Lärdom: försöka bli bra på att tänka innan jag talar och använda frustrationen på det ursprungliga målet.

 


TV & me

Sitter och kollar på inlåst, ett program om ungdomar som hamnat på fel spår och de ska få testa på hur det är i ett riktigt fängelse för att bli avskräckta. Jag skulle bli avskräckt redan då jag mötte de anställda i gångarna, vilka sjukt tråkiga människor. Iaf, vad är problemet med de här killarna? De tror verkligen att de är störst och bäst. Motsatsen är ju däremot extremt bevisad när de får panik efter en natt i deras mörka cell. Då vill de hem till mamma..

..och på tal om mammor och tv-program. VAD ÄR MENINGEN MED MAMMAS POJKAR? Jag har nog aldrig skämts så mycket å någon annans vägnar. Dels för mammorna, dels för killarna som ställer upp i programmet och självklart för de otroligt vältalande (?), smarta (?) och ärliga (skitsnacket har just fått sitt drömprogram) bimbosarna. De här tror inte bara att de är störst och bäst utan vackrast också.

Kanske borde jag trots allt skämmas mest för mig som faktiskt kollade på hela avsnittet? haha! Svår fråga.

Take me by the hand now

Dags att sova, ska tvinga mig upp imorgon för ett simpass innan tandläkaren. Nice. Det har varit en hyffsad dag idag måste jag säga, lite promenad och tankar. Tyvärr ingen framgång på "hur-jag-ska-bli-rik"-spåret då jag köpte en trisslott. En nitlott. Men jag ger inte upp för det inte!

Kollade precis på en av mina favoritfilmer (nej innan någon hinner göra narr av mig och mitt Twilight-beroende, inga vampyrer ikväll haha), Nick and Norahs infinite playlist. Jag har hamnat i nåt sorts filmträsk som gör att jag bara vill se på mysiga filmer, helst romantiska komedier, där det omaka paret får varandra i slutändan precis som man visste redan innan. Jag är väl i behov av lite låtsas-lycka så här i höstmörkret? Iaf, en mycket bra film med en massa bra musik! Bishop Allen, Vampire Weekend, Band of Horses, The National, Shout Out Louds, Modest Mouse.. Mycket, mycket bra!

Skaffade också ett youtube-konto ikväll. Är troligen exeptionellt sen med detta men har inte känt behovet förrän jag hittade Peter D´s egna konto för några veckor sedan. Det måste jag ju självklart prenumerera på så att man inte missar några av hans vackra heminspelade tagningar. Den mannen kan konsten att trycka in frustration, vemod, ångest, väntan och kärlek i en text om livet. Fruktansvärt öppet och ärligt.

På tal om att vara sen, någon som vill hjälpa mig att fixa spotify? 

 

 

 

 


Röd

Borde verkligen skärpa mig med det här bloggandet, jag vill ju skriva. Det är ju min terapi.

Så mycket har hänt på så kort tid, återträff med gymnasiet, dagdrömmar och London♥, för att nu istället bli till stiltje. Jag fyller dagarna med för långa sovmorgnar om jag inte är iväg och simmar. Igår fick jag nån knäpp idé och simmade 80 längder haha, och sedan träning på kvällen. Skönt att komma igång, finns det någon tid på dygnet som man släpper sina tankar mer än under ett riktigt jobbigt träningspass? Jag älskar det!

Igår slog också nyheten om Kents nya album till. Det ska heta Röd. Säg det för dig själv, lyssna på det, smaka på det. Röd. Det kan inte bli annat än den vanliga succén. Med låtnamn som Töntarna, Idioter, Det finns inga ord och Vals för Satan (Din vän Pessimisten) ger det mig en ohyggligt bra känsla om skivsläppet den 6e november. Det ger mig en känsla om Kent.

Alldeles strax ska jag ge mig ut på en långpromenad tillsammans med Kings Of Leon. Jag ska också fortsätta mina planer på att bli rik. Det kan bli spännande..



För övrigt så röstar jag på Calle i idol.

RSS 2.0